Välj en sida

Världens hetaste robot-startup?

Furhat Robotics har på kort tid växt fram som en av de hetaste startup-bolagen i Sverige. De utvecklar en social robotplattform som kan anpassas i stor utsräckning beroende på applikation. Roboten kan ha olika ansikten, språk och röster och läser av sin samtalspartners ord och kroppsspråk.

Vi har producerat stillbilder och film till deras marknadsmaterial. Bland annat gjorde vi en film från Frankfurts flygplats där roboten använts som concierge.

www.furhatrobotics.com

Foto

Vi har tagit bilder som använts i marknadsmaterial av olika slag. En del rena produktbilder, andra bilder i miljö och även teaserbilder som visar robotens konturer. Personalen har också fotats och en del bilder har haft som mål att kunna användas för att locka kompetent personal till företaget.

Att fotografera en robot som har ett projicerat ansikte är en stor utmaning. Speciellt om den ska vara i en miljö och tillsammans med människor, då robotens ansikte lyses upp inifrån och allt annat reflekterar ljus. Det har inneburit att vi i många fall fått anpassa ljussättning efter situation och ofta tagit flera exponeringar och optimerat resultatet i post-produktionen.

Film

Vi åkte till Frankfurt och filmade roboten i användning som concierge. Detta var ett av de första pilotprojekten med roboten i skarp användning och den hjälpte resenärer att hitta sina gater och annat man kan behöva hjälp med på en flygplats. Vi var även i Stockholm och intervjuade nyckelpersoner hos Furhat.

Projektet var ett samarbete mellan Furhat, DB Systel och Fraport och har lett till nya projekt, bland annat på Berlins centralstation.

Några exempel på vad vi gjort tillsammans

Vad kan vi göra för er?

Masaya AB
Åsbogatan 8, 2tr
503 36 Borås
[email protected]

Org. nr. 559057-6897

Integritetspolicy & cookies

John Honk
Webb/Foto
0707 72 28 25
[email protected]

Amelie Honk
Webb/Strategi
0738 44 61 23
[email protected]

Petter Honk
Film/Design
0769 22 22 30
[email protected]