Masaya Studio

Välkomna till vår fotostudio i Sandared strax utanför Borås!

Förmågan att fånga känslan av ett visst ögonblick är fotografins essens. Vi fångar och förmedlar rätt känsla som stärker ert budskap eller image, med foto kan vi visa verkligheten som den är eller så som ni vill att den ska se ut.

Vi kan sköta allt från idé och strategi till färdiga foton eller bistå i ert fotoprojekt med fotografering eller retuschering.

Mode / Image / Reklam

Bilder där flera produkter kombineras eller där vi fotar i miljö och med rekvisita är kul och kreativt! Vi gillar sådana projekt och är gärna delaktiga från idé till färdig leverans. Det finns många möjligheter att få till fantastiska bilder och vi använder oss av olika tekniker för att nå de mål vi sätter upp.

Kreativ imagefoto
För många kunder får vi ganska fria tyglar att skapa imagebilder som kan användas i deras marknadsföring av olika produkter. De skickar produkterna till oss tillsammans med en brief och vi använder vår kreativitet i studion och levererar bilder tillbaka!

AI-hybridfoto
Vi använder den senaste tidens genombrott inom generativ AI tillsammans med vår fysiska fotokunskap för att skapa bilder som var omöjliga för bara ett par år sedan.

Begär prisförslag

Porträtt

Porträtt i vår studio eller i era lokaler mot enfärgad bakgrund eller befintlig miljö. Vi lägger stor vikt vid att fånga det personliga uttrycket och tar både personalporträtt där det blir mer på löpande band och mer genomarbeteade porträtt där vi tar i olika miljöer och med olika outfits och rekvisita.

Porträtt Deluxe
Vid mer ambitiösa projekt använder vi alla knep i verktygslådan från t ex modeplåtningar för att få porträtt som sticker ut och har karaktär. Det är dessa projekt vi brinner kanske allra mest för!

Begär prisförslag

Bildbank Företag

Behöver ni bilder till företagets marknadsföring, till sociala medier eller hemsida? Med vår tjänst Bildbank Företag gör vi det enkelt:

  1. Vi bokar ett fototillfälle
  2. Ni förbereder det ni vill visa
  3. Vi kommer och fotograferar och levererar professionella bilder.

Detta upplägg passar företag som vill få bilder från verksamheten på ett snabbt och smidigt sätt. Vi fotar det som finns på plats och jobbar kreativt med de förutsättningar som råder.

Bilderna levereras i önskad upplösning och med fria rättigheter.

Begär prisförslag

Produktbilder

Produkterna fotas mot helvit eller enfärgad bakgrund och med samma ljussättning. Vi har alltid de vanligaste standardfärgerna vit, svart och grå på lager. Andra färger går att ordna vid behov.

Vi har även möjlighet att fota 360-gradersbilder där produkten roteras och fotograferas från alla vinklar. Begär prisförslag

Exempelbilder

Förarbete

Arbetet börjar med att vi analyserar och konkretiserar varför vi ska fota – bildens syfte, vem vi vill ska se fotot och hur det ska användas.

Därifrån planeras fototillfället, vi hittar en plats för fotograferingen, rekvisita, modeller och säkerställer vilka eventuella tillstånd som krävs.

Vi är registrerade drönarfotografer och har därmed rättigheter för att flyga och filma med drönare och ser till att materialet får spridningstillstånd.

Analys
Format

Planering

Drönare
Tillstånd

Fotoproduktion

Typer av foto:
Reklam
Image
Porträtt

Redigering
Ljussättning
Studio

Vi har kapacitet att producera vilken typ av foto som helst oavsett format och medier för publicering.

Reklamfoto – bilder på produkter och tjänster med en professionell och kreativ touch.
Verksamhetsbilder – vi fotar i er verksamhetsmiljö med studioljus för bilder av hög kvalitet.
Porträtt – porträtt som med tajming och rätt miljö fångar personligheten framför kameran.

Vi är starka på bildredigering och skapar mycket av bildernas uttryck under redigeringsarbetet.

Vår portabla studioutrustning ger oss möjligheten att i vilken miljö som helst fota med samma höga kvalité som i en fotostudio. 

Leverans

Oavsett vilket typ av foto ni behöver levererar vi professionella bilder anpassade för rätt ändamål, vare sig det gäller traditionella eller digitala kanaler.

Ett foto från Masaya har du som kund fulla rättigheter att visa precis var du vill och hur många gånger som helst – vi hjälper er att nå ut på rätt plats!

Reklamfoto
Imagebild
Portträtt
Bildbank

Rättigheter

Vad kan vi göra för er?

Film

Informera, presentera eller involvera? Att kommunicera i rörliga bilder kan vara extremt effektivt – hur gör du?

Webb

En riktigt bra webbplats är designad för sin besökare och attraherar relevant trafik – den inspirerar och berör!