Helgen 16-17 oktober var det femte gången Masaya medverkade som en av huvudsponsorerna till Rya Åsar Trail Run & MTB. Det blev som vanligt en härlig helg och något av en folkfest i skogen!

Vi har varit med sen starten för det här evenemanget och känner oss högst delaktiga till att det växt fram till ett så populärt inslag i löpar- och cykelkalendern! Det vi bidragit med är framför allt film, foto och webbplats. Men även kommunikationsplanering och de första åren jobbade vi väldigt nära tävlingsledningen i de flesta besluten.

Lagom till förra årets lopp utvecklade vi en ny webbplats, men tyvärr blev ju det året en lite mindre tillställning och sidan fick inte utnyttjas till sin fulla potential. Så i år kom den bättre till sin rätt! Vi ville förtydliga och förenkla innehållet och anpassa allt till användarnas bästa. Självklart fokus på praktisk information om loppen och lätt väg till anmälan. Där ingick även möjligheten att presentera bilder och filmer på ett trevligt sätt.

Vi har skapat after movies även i år, en för Trail Run, en för MTB och en kombinerad film med klipp från båda loppen anpassad för Instagram. Även stillbilder från samtliga lopp med fokus på att fånga stämningen och känslan kring evenemanget.

Det är en särskild utmaning att fånga dessa lopp. Start- och målområdet är ju inga större problem även om ljusförutsättningarna med ömsom molningt, ömsom soligt gör exponeringen svårhanterad. Men vi vill ju fånga så många delar av banan som möjligt och vi är inget stort team som kan sprida ut sig längs bansträckningen.

I år filmade jag starten på både 5K och 12K och sprang därefter med i loppet och stannade till utvalda platser och fick många trevliga bilder. Det blev ett bra träningspass och en rejäl vurpa och skrapsår på köpet, men det är sånt man får räkna med 😉

Förra året missbedömde jag hur snabbt Fredrik Bakkman skulle gå i mål och missade hans målgång med nån minut (men fick många fina bilder från Björbobackens topp istället…). Fast besluten att inte göra samma misstag igen såg jag till att vara i tid i år och lyckades tajma målgången 🙂

När det gällde MTB var det väldigt svårt att tajma när olika tävlanden skulle befinna sig på olika platser, men vi fick fina bilder från Hestraskogen och tajmade även målgång för toppcyklisterna och fick med ett litet fint hopp av segraren Emil Lindgren som han blev tacksam för att kunna använda i sina kanaler. Dessutom hann vi få med absolut sista tävlande på 64K vid Ryssby klint som låg i magiskt ljus där vi tidigare varit uppe och vänt utan att hinna få bilder för att vi fick signaler att täten närmade sig mål.

Väldigt kul uppdrag detta och något helt annat än vad vi vanligtvis fyller arbetsveckorna med! Se alla bilder och kolla in hemsidan på ryaasartrailrun.se