Även om vi har digitala kanaler och medier som vår huvudsakliga plattform gör vi även saker för fysisk print regelbundet. Nu senast gjorde vi design till ett antal lastbilar som klätts med reklam för Monitor.

Vi fick en bild i farten när en lastbil körde förbi, vilket var kul även om bilden inte blev den bästa kanske… När man designar för storformat finns en del utmaningar. Det viktigaste i vårt tycke är att budskapet är enkelt och tydligt. Även om man har väldigt mycket yta att jobba med ska den synas från långt håll och gå fram direkt.

En annan utmaning är bildformatet som är så högupplöst att det tar mycket kraft av maskinen och filerna blir stora när man jobbar med foton. Vi jobbar oftast i två steg där man först sätter designen i ett mindre format och sen återskapar den i ett större format när man vet exakt vad som ska in, så slipper det ligga med sådant som inte ska användas i filerna.

Vi har även gjort material för arenor och tv-sändningar som är upp till 12 meter långa, både fysiskt och digitalt. Det är ju samma sak där, klokast är att hålla det enkelt och tydligt och inte försöka säga för mycket.