Vi har tagit fram en ny tjänst, Hosting & Drift där vi erbjuder en möjlighet till en supersnabb och säker webbplats som hålls i topptrim. Det känns som en bra idé att erbjuda alla våra kunder en tjänst som vi vet håller högsta klass och kan ta ansvar för att de sajter vi bygger fortsätter fungera optimalt. Men det har heller inte varit ett självklart val för oss att ha ett upplägg där vi har löpande avtal.

Egentligen har vi inte velat ”binda upp” vår kunder med olika avtal, då vi inte tycker den affärsmodellen ligger i linje med hur vi vill jobba. Vi föredrar att ta betalt för det arbete vi utfört istället för att ha fasta priser som bara tickar på och kan vara krångliga att ta sig ur och man inte heller riktigt vet vad det är man betalar för i slutändan. Det finns ju en del sådana upplägg i vår bransch har vi förstått och vi vill vara ett schysst och öppet alternativ…

Det är också inte helt lätt att motivera varför man ska betala mer än man redan gör för en tjänst man redan har och som funkar. Det finns ju otaliga webbhotell som är oerhört prisvärda och som fungerar bra.

Men vi har tänkt om lite och insett att det är en fördel för oss på flera sätt att ha en plattform vi vet levererar på högsta nivå att erbjuda. Ofta har våra kunder en hostinglösning sen innan när de kommer till oss och vi har jobbat mot en väldig mängd olika servrar och ganska ofta tar det onödig tid att få dessa att rulla optimalt och ganska ofta har de inte den prestanda man skulle önska. Vår lösning är till för de som vill ha en premiumlösning (till ett bra pris) och det finns tillfällen när den kanske är overkill. Men nu har vi i alla fall ett alternativ!

Tjänsten har vi utvecklat i samarbete med vår partner Velumi som specialiserat sig på en optimerad lösning för WordPress via Google Cloud Center. Det är alltså Googles infrastruktur med alla fördelar det innebär i form av prestanda och flexibilitet. Vi upplevde en klar förbättring i hastighet jämfört med vår tidigare redan snabba lösning och är trygga med att det är den bästa prestanda som finns för priset.

Det vi också kombinerat ihop med själva hostingen är planer för underhåll av WordPress, teman och plugins. Detta är ju något som behövs göras med jämna mellanrum för att säkerhetshål ska täppas till och att sajten ska fortsätta fungera optimalt. Vi har ju märkt att detta ofta blir eftersatt och leder ibland till att en sajt slutar fungera som den ska och att det då kan bli driftstopp och i värsta fall hackas och t ex användas för att driva trafik till mysko sajter eller liknande. Att lägga upp en plan för detta arbete är ju ett sätt att garantera att sidan hålls i god form.

Tjänsten finns i tre nivåer, Mini, Medium och Maxi där det som skiljer är framför allt hur ofta uppdateringar görs och vilken rapportering som ingår, alltså hur mycket arbete vi behöver lägga ner. I Maxi-tjänsten ingår också extra funktioner för säkerhet, t ex maskerad inloggningssida och automatisk utestängning vid suspekt aktivitet. I både Medium och Maxi ingår viss tid för felsökning om något går snett vid uppdatering. I alla tjänsterna får man samma snabba servrar och det ingår fri flytt från befintligt webbhotell.

En annan sak som kändes viktig var att det ska vara lätt att säga upp tjänsten. Vi har därför ingen bindningstid och återbetalar pengar för det arbete som inte hunnit utföras vid uppsägning.

Sammantaget så känns det väldigt bra att nu ha ett alternativ för våra kunder och det är ju fortfarande inte så att vi låser in någon utan detta är ett alternativ vi erbjuder som vi kan stå för och varmt kan rekommendera!

Läs mer om tjänsterna här: masaya.se/hosting-drift/