Först vill vi tacka alla våra kunder och partners för det här året. 2021 hade inte blivit vad det blev utan er. Det är för er vi finns och med er som vi växer. Här kommer en ”liten” sammanfattning av vad vi haft för oss i år och lite vad vi har för tankar om nästa.

Detta år har vi haft väldigt många digitala möten, utvecklat nya samarbeten och fått möjlighet att jobba på lite nya sätt med en del kunder. T ex har vi gjort mer projekt där förarbete och strategi tagit större plats och vi har ofta haft en rådgivande roll. Det har även varit många snabba puckar och väldigt varierande utmaningar.

Här är några projekt vi gjort sorterade under våra olika affärsområden:

Webb

Webb är vårt största affärsområde och också det som vi gjort mest av i år. På många olika sätt. Vi har t ex:

  • Gjort flera webbplatser åt bla One More Family, Borås Radio, 63n, Airolit, Easycom, Jonas Bohr, 7DD.
  • Rådgivning för utveckling av befintliga webbplatser och strategi online.
  • Konsulterat Grimeton inför utveckling av sin biljetthantering tillsammans med Front
  • Byggt om/flyttat befintlig webbplats Futureyes.se till Divi, samma design som tidigare men enklare att administrera.
  • Arbetat med e-handellösningar på flera olika projekt, t ex HALE och Teknikpaus (och några som inte lanserats än)
  • Vi har även hjälpt andra byråer när de behöver extra förstärkning i teamet.
  • Utbildning av WordPress/Divi samt grundläggande om vad Googles tjänster innebär.

På webbområdet kan vi ha väldigt olika roller, ibland är vi ensam leverantör som gör allt åt kunden och ibland gör vi implementering och utveckling baserat på en befintlig designskiss. Vi har också fått en hel del uppdrag för felsökning inom WordPress. Vi är tydligen rätt bra på det 😉 Det är nog en av våra styrkor, att vi har möjlighet att utveckla väldigt flexibla WordPress-webbplatser. En annan sak som vi lagt märke till är att allt fler kunder vill kunna administrera sin sida själv i viss mån.

Vikten av bra bilder. Bra bilder är A & O på en webbplats. Har du inga bilder bör du justera designen efter detta. Där har vi ju fördelen att vi kan komplettera vårt webbarbete med bilder av hög kvalitet åt våra kunder. Åt t ex Easycom gjorde vi även en mer genomarbetad herofilm som på ett snyggt och effektivt sätt visar vad deras tjänst handlar om på några sekunder.

Foto

Ett av våra mål på förhand detta år var att på allvar komma igång med fotostudioverksamhet. Dessvärre har renoveringen av vår lokal dragit ut på tiden och vi har ännu inte flyttat in… Men vi har ändå kunnat använda lokalen vid i alla fall ett större fototillfälle, för Monitor i våras. Det gick väldigt bra och bilderna har använts till både katalog och digital marknadsföring och kommer även finnas i megaformat på ett antal lastbilar och på travbanor framöver.

Nu under hösten plåtade vi för Textilmuseets utställning Kläder & Couture under ledning av Firewater. Då tog vi med oss all utrustning till Textile Fashion Center och satte upp studio där. Det var kul och annorlunda att fota historiska kläder på ett modernt sätt!

Det har blivit en hel del verksamhetsbilder för t ex Easycom, Leader och PS Finance. Vi har även fotat en hel del produktbilder, t ex för Caviar.nu, Monitor och ATG och flugit drönare inne i ett antal padelhallar för Rockfon. (lägg till Airolit?)

Film

På filmsidan har vi gjort en del kul också. T ex gjorde vi reklamfilm för ATG där vi använde green screen för att få en handske att röra sig i luften. Vi har också gjort några porträtt av inspirerande Landsbyggare för Leader. Sen var filmen för PS Finance ett kul projekt, där vi bland annat körde drönare över Göteborg.

För Easycom har vi gjort dels en herofilm till hemsidan jag nämnde ovan, där vi gjort ett mer genomarbetat förarbete med mockup-sajt och egentagna produktbilder i rätt färgton och även en kul julrims-film som varit uppskattad i deras social kanaler.

Ett väldigt kul projekt var ju Jonas Bohrs världsrekord på 200K cykling som vi filmade, fotade och gjorde webbplats åt. Dessa bilder kablades ut i världen och fick ganska stor uppmärksamhet i alla fall i cykelkretsar 🙂

Engagemang

Vi har varit delaktiga vid två större event detta år. Först var det Friidrotts-SM där vi gjorde både marknadsföringsmaterial inför mästerskapet, tävlingsbilder och film från Ryavallen under tävlingarna. Det var väldigt kul att vara delaktiga i ett så stort och stjärnspäckat event och vi hade ju också rätt stor exponering av företagsnamnet i TV-sändningarna vilket faktiskt gav ganska stort utslag i antal webbesök under dagarna kring eventet… 😉

Sen gjorde vi vårt femte Rya Åsar Trail Run, där vi varit delaktiga i allt från webbplats, foto och film till design av nummerlappar och utskick till deltagare och utlottningar av priser.

Vi har även hjälpt klubben vi själva spelar i, Sandareds TK, med webbplats, marknadsföring av tävlingar och skapat en del bilder och film. Vi anar ett mönster här… Det verkar som vi gör mycket idrottsrelaterade projekt 😉

Specialare

Det brukar alltid bli några uppgifter vi tar oss an som är lite oväntade men extra roliga. Det har det blivit även i år. T ex:

  • Har John spelat piano på en inspelning till Thin Lizzys gamle producent. Länk kommer senare när låten är lanserad.
  • Delat ut Sm-medalj till Meraf Bahtha, 5 000m
  • Filmat ett världsrekord på Volvos provbana

Sammanfattning

Ska man sammanfatta året så har det varit ännu ett händelserikt år och vi är väldigt glada över alla fantastiska människor vi har förmånen att få jobba med på olika sätt på resan! Vi är tacksamma att vi har möjlighet att kunna köra vår egen verksamhet och utvecklas och utveckla saker tillsammans med andra. Detta år kanske inte går till historien som det mest sprudlande av år, men vi har gjort mycket kul och styrt in på en riktning vi tror mycket på inför framtiden!

Tankar inför 2022
Vi har redan ganska mycket planerat i januari och ser fram emot att köra igång året med full fart. Hoppas på att utveckla de relationer vi har och hitta ännu bättre sätt att jobba på tillsammans.

Vi tror ju att vår nya lokal ska vara inflyttningsklar i början på nästa år och där hoppas vi kunna göra mycket kul under året. Bland annat i fotostudion såklart, som vi vill få in mer jobb i. Men vi har också planer på att kunna köra mindre event, kanske workshops/föreläsningar eller kanske till och med mindre konserter! Förhoppningsvis tillåter även pandemiläget en brakfest längre fram under året 😉